Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с Alfa 156 2.5 V6

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с Alfa 156 2.5 V6

Колеги ако някой е имал моя проблем нека пише.Проблема е следния колата си вървеше много добре без да прекъсва или друго.Днес я угасих и когато я запалих от ново не може да се форсира повече от 1000 оборота не вдига.Това се случва без преди това да е дала някакви признаци че нещо не е наред.Досега съм имал много коли но никога алфа и не ми се е случвало такова нещо затова ако имате идеи помагайте.

Първоначално публикувано от pimp Покажи съобщение
    Колеги ако някой е имал моя проблем нека пише.Проблема е следния колата си вървеше много добре без да прекъсва или друго.Днес я угасих и когато я запалих от ново не може да се форсира повече от 1000 оборота не вдига.Това се случва без преди това да е дала някакви признаци че нещо не е наред.Досега съм имал много коли но никога алфа и не ми се е случвало такова нещо затова ако имате идеи помагайте.
    С какъв бензин я караш??? Горивния филтър знаеш ли как е??? Бензинова помпа??? и т.н.н.!!! Може да са много неща! А и извинявай за любопитството ама може ли да ми дадеш малко инфо за Алфата която караш, а и скоро ли си я купил??? Да не е една сребърен металик с оптичен тунинг Зендер, с голямото крило на багажника и черна кожа МОМО???

Comment

Първоначално публикувано от fein86 Покажи съобщение
      С какъв бензин я караш??? Горивния филтър знаеш ли как е??? Бензинова помпа??? и т.н.н.!!! Може да са много неща! А и извинявай за любопитството ама може ли да ми дадеш малко инфо за Алфата която караш, а и скоро ли си я купил??? Да не е една сребърен металик с оптичен тунинг Зендер, с голямото крило на багажника и черна кожа МОМО???
      Карам я от една седмица сребриста е на цвят с черна кожа,автоматик с типтроник.Няма тунинг колата.Утре ще я заведа на "доктор"да я види

Comment

Карам я от една седмица сребриста е на цвят с черна кожа,автоматик с типтроник.Няма тунинг колата.Утре ще я заведа на "доктор"да я види
        Аааа, значи си взел друга, че имаше тука една където се продаваше и помислих да не си я взел нея, а иначе ми се иска да ти помогна колега, ама едва ли някой тук може да каже какво е - при положение че може да са много неща, а колата не ни е пред очите

И все пак честита и дано като я оправиш по натам само масло и филтри да сменяш(и накладки отвреме навреме)

Comment

Тия имат ли горивен филтър пък
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

те може и да имат
            Alfa romeo GTVex
            Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
            Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
            Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Проблема беше че маслото в скоростната кутия е било на мин. и се включва колата на авариен режим и затова не вдига товече от 1000 оборота.Наляха масло изчистиха грешката и няма проблеми.

Comment

Проблема беше че маслото в скоростната кутия е било на мин. и се включва колата на авариен режим и затова не вдига товече от 1000 оборота.Наляха масло изчистиха грешката и няма проблеми.
                това е хубаво, след като е било малко и не е станал голям проблем, а сега ако пуснеш малко снимчици, и на двигателя(по възможност), защото това е кола която не се вижда всеки ден във форума

Comment

а като е на 1 седмица, защо още не са й сменени консумативите, ами чакаш маслото да свърши или недай си боже някоя по-голяма беля
                  Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                  AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от fein86 Покажи съобщение
                    това е хубаво, след като е било малко и не е станал голям проблем, а сега ако пуснеш малко снимчици, и на двигателя(по възможност), защото това е кола която не се вижда всеки ден във форума
                    ако искаш разгледай един спайдер 3.0 в6 има го раздела ГТВ но е назад потърси го.карал съм го върви адски.
                    Alfa romeo GTVex
                    Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                    Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                    Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Първоначално публикувано от mim Покажи съобщение
                      а като е на 1 седмица, защо още не са й сменени консумативите, ами чакаш маслото да свърши или недай си боже някоя по-голяма беля
                      Не е сменено в кутията защото аз го мерих със щеката на угаснал двигател а то се мерило при запален двигател

Comment

Не е сменено в кутията защото аз го мерих със щеката на угаснал двигател а то се мерило при запален двигател
                        Хъм, че аз това пък за пръв път го чувам???Масло на запален двигател се разнася насам натам, какво ще му мериш??
                        sigpic

Comment

pimp - абе какъв разход ти даваше до тоя момент.....
                          Не съм много спец по тоя двг(все още надявам се), но ако изобщо не ще да поеме газ е възможно нещо електронния дросел да се е прецакал, знам че има една цилиндрична джаджа над педала за газта дето била много нифилива, или поне така пишат англичаните че било.....
                          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                            Хъм, че аз това пък за пръв път го чувам???Масло на запален двигател се разнася насам натам, какво ще му мериш??
                            Маслото на автоматичните скоростни кутии се мери на запален двигател на равно място.
                            156 1,8 ТS 99
                            Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
                              Маслото на автоматичните скоростни кутии се мери на запален двигател на равно място.
                              Благодаря, това не го знаех
                              sigpic

Comment

Working...
                              X